Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τη Θεσσαλονίκη: Να ανατρέψουμε την αλαζονεία του 41% την Κυριακή

Ομιλία ενόψει των ευρωεκλογών 2024 πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος παράλληλα παρουσίασε το πόθεν έσχες του, όπως έχει προαναγγείλει.

ΔΕΙΤΕ:

Στέφανος Κασσελάκης: Στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες του – «Λογοδοτώ στον ελληνικό λαό» (έγγραφα)

«Έρχομαι για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες στην πόλη σας. Γιατί θέλω να σας δείξω όσο μπορώ, έστω συμβολικά, αυτό που σας είπα και πριν από μερικές μέρες: Αναλαμβάνω προσωπικά τη Θεσσαλονίκη, θα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Γιατί η συμπρωτεύουσα έχει αδικηθεί όσο δεν πάει από τους συντηρητικούς πολιτικούς. Έχετε ζήσει μια κοροϊδία διαρκείας», σημείωσε αρχικά στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

«Από την “τρύπα του Κούβελα”, πριν καν γεννηθώ, μέχρι την εξαγγελία του πρωθυπουργού ότι θα… επεκτείνει ένα μετρό που δεν υπάρχει. Από το κυκλοφοριακό και το περιβάλλον, μέχρι τοπικούς άρχοντες που αντί να κάνουν έργα άδειαζαν τα ταμεία. Σε εσάς λοιπόν, που ξέρετε από πρώτο χέρι τι θα πει να σε αδικούν, θέλω να μιλήσω σήμερα πολύ διαφορετικά. Σήμερα θα σας πω όλες τις αλήθειες μου. Και αξιολογήστε τις εσείς. Και ας τις αξιολογήσουν και οι Έλληνες πολίτες».

Κασσελάκης: «Οι πειρατές βρίσκονται στα κόμματα που χρωστάνε 500 εκατ. ευρώ»

«Η πρώτη μου αλήθεια, λοιπόν, είναι ότι δεν είμαι επαγγελματίας πολιτικός. Και δεν θα ήθελα να είμαι. Γιατί, επαγγελματίας πολιτικός στη χώρα κατάντησε να σημαίνει να λες ψέματα, να μιλάς ξύλινα χωρίς να λες τίποτα, να εκμεταλλεύεσαι αξιώματα και να προσθέτεις κάθε χρόνο κι άλλα σπιτάκια στο πόθεν έσχες σου. Είμαι επιχειρηματίας. Με δραστηριότητα στην Αμερική, όπου ζούσα για 21 ολόκληρα χρόνια. Που σημαίνει: αγωνίστηκα, πέτυχα, έβγαλα κάποια χρήματα.

»Δεν πήρα ποτέ ούτε ένα ευρώ δημόσιο χρήμα και δεν ήρθα εδώ για να βγάλω ούτε ένα ευρώ στην πλάτη του ελληνικού λαού», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτηριστικά συμπλήρωσε: «Οι πειρατές δεν βρίσκονται στην Κουμουνδούρου. Σε άλλα κόμματα, που χρωστάνε 500 εκατ. ευρώ βρίσκονται».

«Την οικονομία την ξέρω. Και την ξέρω καλά. Άλλωστε εκεί δούλεψα, εκεί πέτυχα. Ως προς τα υπόλοιπα: Η ζωή τα έφερε και είμαι μπροστά σας», επισήμανε ακόμη επί του θέματος.

Στη συνέχεια επισήμανε: Εάν ο Αλέξης Τσίπρας δεν με είχε επιλέξει ως απόδημο στο ψηφοδέλτιο επικρατείας, δεν θα ήμουν τώρα εδώ».

Ακόμη, ο Στ. Κασσελάκης επισήμανε στην ομιλία του, κάνοντας ένα flashback στο πρόσφατο παρελθόν: «Μπήκα στη μάχη της εκλογής προέδρου, ανέτοιμος. Με μισά ελληνικά, αλλά με ολόκληρη ψυχή. Και με ένα όραμα διαφορετικό για το μέλλον αυτού του τόπου. Ήρθε ο περήφανος λαός του ΣΥΡΙΖΑ και έκανε ουρές ωρών. Σάρκα από τη σάρκα σας είμαι. Σε εσάς τα οφείλω όλα».

Τότε ακούστηκε από το κοινό να λέει «σε αγαπάμε», με τον στέφανο Κασσελάκη να απαντά: «Σας αγαπάω κι εγώ».

Κασσελάκης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ να γίνει η πρώτη δύναμη στη χώρα»

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Όσο η φέτα κοστίζει 6,28 ευρώ, άλλο τόσο το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στοιχίζει 45 δισ.».

Όταν είπε: «Εάν κυβερνούσαμε αύριο, πάλι καλύτερα από τη Νέα Δημοκρατία θα πηγαίναμε», από κάτω το κοινό τον αποθέωσε. «Υπάρχουν πολλά αξιόλογα στελέχη που θα αναλάμβαναν νευραλγικούς τομείς. Αλλά, το σημαντικότερο είναι ότι θα κοβόταν επιτέλους που μπαίνει στο μέλι. Καλό το πάθος, καλύτερη η ψήφος», πρόσθεσε.

«Για να κυβερνήσουμε όπως θέλουμε, χρειαζόμαστε ένα πρόγραμμα για κάθε τομέα της ζωής των πολιτών. Ζητώ από εσάς να στείλετε ένα πολύ μεγάλο μήνυμα: “αλαζονεία τέλος”» και κάλεσε τον κόσμο να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ «το μόνο κόμμα χωρίς εξαρτήσεις», όπως υπογράμμισε, «να γίνει η πρώτη δύναμη στη χώρα».

«Δεν είμαστε αλάνθαστοι, αλλά κάνουμε μια καινούρια αρχή, με πάθος και εντιμότητα», σημείωσε ακόμη ο κ. Κασσελάκης.

Κασσελάκης: «Μπήκα πανεπιστήμιο με το σπαθί μου, όχι επειδή είχα μπαμπά πρωθυπουργό»

«Οι μεγάλες αλήθειες αφορούν κυρίως εμένα. Θα πάω στην κάλπη με όλη μου την αλήθεια. Όλους αυτούς τους μήνες δημιουργήθηκε μια εικόνα ενός ανθρώπου ότι δεν κόπιασε για τίποτα. Όμως, κάποιες φορές συνέβαλα κι εγώ στη δημιουργία αυτής της εικόνας, από υπερβολή», όπως παραδέχθηκε.

«Η ζωή μου είναι γεμάτη από ρωγμές, από κορυφώσεις και μεταπτώσεις. Αρχικά δεν είχα πολλά και μετά είχα τα πάντα. Και ξαφνικά βρέθηκα στα 14 μου να έχω μια επιλογή για ένα καλύτερο μέλλον. Θέλω να έρθετε στη θέση ενός παιδιού 14 ετών, που αναγκάζεται να αφήσει το σπίτι του, την οικογένειά του, για να φτιάξει το μέλλον του.

Πήγα στην Αμερική και έδωσα τον αγώνα μου. Μπήκα σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια με το σπαθί μου και όχι επειδή είχα μπαμπά πρωθυπουργό», σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Κασσελάκης: «Καλώ τον πρωθυπουργό να παρουσιάσει και εκείνος τα περιουσιακά του στοιχεία»

«Ζητούν επίμονα από μένα να υποβάλω το πόθεν έσχες μου, ενώ δεν ήμουν στην Ελλάδα», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε: «Είναι τόσο απατεώνες και τόσο ανίκανοι μαζί, που δεν έχουν καταφέρει να ανοίξουν την πλατφόρμα για να υποβάλλουμε το πόθεν έσχες μας».

«Σας παρουσιάζω την περιουσιακή μας κατάσταση εδώ μπροστά σας. Γιατί, εντέλει, σε εσάς, στον ελληνικό λαό λογοδοτώ. Βλέπετε τα στοιχεία πίσω μου. Είναι ό,τι σας έχω πει. Η δική μου αριστερά δεν είναι στο πορτοφόλι μου, αλλά στην καρδιά μου», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Τα περιουσιακά στοιχεία αφορούν και εμένα και τον Τάιλερ. Και το λέω για τα πληρωμένα “πιστόλια” του Μαξίμου», επισήμανε και πρόσθεσε: «Καλώ τον πρωθυπουργό να παρουσιάσει και εκείνος τα περιουσιακά του στοιχεία για το 2023 πριν τις ευρωεκλογές. Για να ξέρουμε πόσα ακόμα ακίνητα προστέθηκαν στη μονόπολή του».

omilia-kasselaki-thessaloniki-01_e12d9.jpg

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί